fellah Köftesi tarifi

untitled3

fellah Köftesi tarifi

■300 gr yarım yağlı koyun kıyması
■150 gr ince bulgur
■2 adet orta boy soğan
■1 çorba kaşığı zeytinyağı
■½ su bardağı un
■1 kg saplarından ayrılmış ve kabaca doğranmış pazı
■1 çorba kaşığı (tepeleme) acı biber salçası
■2 limonun suyu
■10-12 diş sarımsak
■Yeterince tuz, karabiber, arzu edilirse kırmızı pul biber.
Hazırlanışı:

Önce küp şeklinde doğranmış soğanı, sonra ilave ettiğiniz kıymayı zeytinyağında kavurun, bulguru sıcak su içinde yaklaşık on dakika bekletin, süzün. Tuz, karabiber, acı biber salçası ve kırmızı pul biber ile yoğurun. Hamur kıvamına gelince yarım ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Ortasını başparmağınız ile çukurlaştırın. Pazı yapraklarını yumuşayıncaya kadar kaynatın, limon suyu, dövülmüş sarımsak, kavrulmuş kıyma ve soğan ile karıştırın. Ortasını çukurlaştırmış olduğunuz bulgur lokmalarını bu karışım ile doldurun, ılık olarak servis yapın. Arzu ederseniz köftenin üzerine ince bir şerit halinde zeytinyağı akıtın.

Bir önceki yazımız olan İrmikli Şekerpare Tarifi başlıklı makalemizde İrmikli Şekerpare Tarifi, sekerpare tarifi ve Şekerpare tarifi irmikli hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Anti-Spam Quiz: